Sončna elektrarna 13 KW – cena, subvencija in donos v 2024

13kW sončna elektrarna?

Gre za srednje velik tip elektrarne, ki je primeren tako za gospodinjstva kot tudi za manjša in srednje velika podjetja. Ta vrsta sončne elektrarne je najpogostejša izbira za postavitev elektrarne, saj z zmogljivostjo 13 kW omogoča zadostno proizvodnjo električne energije, ki lahko pokrije večino ali celo vso potrebo po elektriki v povprečnem gospodinjstvu ali manjšem podjetju.

 

Sončna elektrarna 13kW – cena in povračilna doba

Cena sončne elektrarne moči 13 kW je odvisna od različnih dejavnikov, vključno s kakovostjo komponent, lokacijo, stroški namestitve in morebitnimi subvencijami ali olajšavami. V povprečju lahko pričakujemo, da bo cena za takšno sončno elektrarno znašala med 14.000€ in 17.000€ (vključen 9,5% DDV, brez subvencije, montaža na ključ). Običajna povračilna doba sončne elektrarne je med 5 do 10 let, pri čemer je odvisna od veliko dejavnikov, kot so stroški postavitve, proizvodnja elektrike, cena električne energije, finančne spodbude.

 

Razmišljate o nakupu sončne elektrarne moči 13kW?

Sončna elektrarna moči 13 kW je primerna za širok spekter uporabnikov, vključno z velikimi gospodinjstvi, manjšimi in srednje velikimi podjetji, kmetijskimi gospodarstvi ter javnimi ustanovami. Gospodinjstva, ki želijo zmanjšati svojo odvisnost od tradicionalnih virov energije, lahko z uporabo sončne elektrarne 13 kW pokrijejo večino ali celo vso svojo potrebo po električni energiji, to vključuje uporabo toplotne črpalke in električnega avta.
Približna površina, ki jo bo zasedala sončna elektrarna z močjo 13 kW, je približno 72 m², kar ustreza postavitvi približno 30 sončnih panelov. Ta številka je odvisna od specifičnih lastnosti panelov, kot so velikost in učinkovitost, ter želenega razporeda in namestitve panelov. Pri načrtovanju sončne elektrarne je pomembno upoštevati tudi morebitne omejitve prostora in optimalno izkoriščanje razpoložljivega območja za maksimalno pridobivanje sončne energije.

 

Ali želite izvedeti več o možnostih financiranja, subvencijah in povračilnih dobah?
Ne zamudite priložnosti za zmanjšanje vaših stroškov za električno energijo in prispevanje k čistejšemu okolju. Oddajte povpraševanje še danes in začnite svojo pot k samooskrbi z obnovljivimi viri energije.